Keresés
  • Németh Anikó

Mert megérdemlem!


Pár napja osztottam meg veletek a sportos bejegyzést és most újra itt vagyok. Megígértem, hogy elmegyek és valami finom falat után nézek; afféle jutalom falat után, mert végigcsináltam a kemény edzéseket. Sokat törtem a fejem és a választásom a Ham and Ham hamburgerezőre esett.

Az is hamar meg fogja találni a kis „falodát”, aki még nem járt itt korábban, mert az Ady Endre utcáról nyíló Vasút utcában, a város központjában található és egy hatalmas hamburgeres táblával csalogatja a magam fajta éhes emberkéket. Csudajó, hogy több ingyenes parkoló is van a közelben, így akár egy gyors ebédre is könnyen ide tud gurulni kocsival (is) bárki. Aki nem akar megmozdulni a finom falatokért, élhet a házhoz szállítás lehetőségével.

Azért be kell vallanom, hogy nem véletlenül, „egy-pec-kimehetsz” alapján döntöttem a Ham and Ham mellett. A Vasút utca 1. az én életemben nagyon fontos szerepet töltött be mindig is, a nagyszüleim ugyanis ebben a házban laktak. Igaz, gyerekkoromban a mostani gyógyszertár helyén még élelmiszerbolt volt, ahová előszeretettel lógtam ki egy-egy csokiért vagy téli fagyiért. A Szandi cipőbolt helyén zöldség-gyümölcsös volt, a Dorisz Divatáru pedig az egykori sport- és játékbolt, majd HOBO festékbolt helyén nyílt meg.

A Ham and Ham helyén több üzlet is volt korábban, de gyerekkoromban végig hús-hentesáru volt ott. Jaj, mennyiszer jöttem ide a mamámmal és hol a halas akvárium előtt ragadtam le, hol a Tom és Jerry-ből ismert nagy „piros húsokat” stíröltem a kampókon. Azóta sok minden változott; a ház előtti park is megszépült, került egy szökőkút is az épület mellé a gyerekek őszinte és a kisgyerekes szülők (már kevésbé őszinte) örömére: ember legyen a talpán, aki innen haza tudja csábítani a pancsoló, „vizező” csemetéket.

No, de vissza a hambizóhoz! Maga a hely nem nagy, de éppen ez tetszik benne a legjobban: családias a légkör és van egy jó kis kiülős rész, ahonnan az ember lánya az utca forgalmát, a járókelőket nézheti vagy élvezheti a kis parkból ideszűrődő madáfütty-koncertet. Ahogy ebéd közben beszélgettem Sára Lacival és Kránicz Katalinnal (Kaszás József, a Ham and Ham atyja igazoltan távol), akik a hamburgerező szíve-lelke és „motorjai” sok érdekességet megtudtam. Igaz, a 3 év alatt, mióta megnyitott a kis „gyomor-töltő-állomás”, ez a sokadik alkalom volt, hogy náluk ettem és nap, mint nap váltunk néhány szót egymással, de ez az ebéd most más volt.

Lacitól megtudtam, hogy például a zsemléjük azért különleges, mert a Vázsonyi Pékség külön, csak nekik készíti. Kézműves hamburgert árulnak, a húst maguk darálják, fűszerezik. Minden frissen készül akkor, amikor a vendég megrendeli. Mostanában sokaknak okoz fejtörést, hogy hol is tudnak igazán jóízűen enni, mert valamilyen érzékenységben, allergiában vagy intoleranciában szenvednek. Itt a gluténérzékenyek is találnak fogukra valót, mert a hamburgerek és a saláták között is van számukra megfelelő.

Több állandó akciójuk is van, mint például a Hamburger Challenge és a születésnapi kedvezmény (Ha ezek felkeltették az érdeklődéseteket, keressétek fel a hamburgerező Facebook oldalát további információkért!).

A születésnapi akció kapcsán meg kell jegyeznem, hogy le a kalappal a csapat előtt, mert amikor a testvérem meglepi születésnapi buliját ide szerveztem, mindenben készségesen segítettek és szuper dekorációval tették még emlékezetesebbé az ünnepet.

Lacit idézve, ízben és méretben is egyeduralkodók és ár-érték arányban verhetetlenek. A hús és a zsemle összetétele közel 3 év munkája nyomán fejlődött a mostani szintre. Azt hiszem, abban minden vendég egyet ért, hogy kivételes, vendégközpontú hely ez és „ez az a hely a Balatonnál, ahol valóban azt kapod, amit rendeltél” – egy hamburger-eltüntetőt idézve.

Az ízletes ebéd után még finom desszertek és különleges szörpök, limonádék és kávék közül is lehet válogatni – itt nyugtatnám meg az edzőket, hogy NEM estem kísértésbe! Ha a fizetésre kerül a sor, elfogadnak bankkártyát, SZÉP kártyát, Erzsébet utalványt és utalvány kártyát is.

Egy szónak is száz a vége: ezekről a hamburgerekről, tortillakról és salátákról nem beszélni kell, meg kell kóstolni őket; egyik finomabb, mint a másik. Aki nem hiszi, járjon utána!


419 megtekintés0 hozzászólás