Keresés
  • Németh Anikó

A strandszezonra várva


Azt hiszem, túlzás nélkül állíthatom, hogy kimerítő hét áll mögöttem. Talán magam sem gondoltam bele, mikor kiagyaltam az „edzőtáborozást”, hogy ekkora fába vágom a fejszém; és nem csak az izomláz és a kemény edzések miatt. Azt tudtam, hogy számos sportolási lehetőség van a városban, de arra még álmomban sem gondoltam, hogy ennyi. Nem is voltam egyszerű helyzetben, amikor ki kellett választanom azokat a helyeket és edzéstípusokat, amiket szerettem volna kipróbálni. Az edzőtermek és lehetőségek közül hetet választottam, de ha időm engedte volna, szívesen kipróbáltam volna többet is: akár egy hónapra is eltűnhettem volna edzőtáborozni…

HÉTFŐ:

Aki ismer, tudja, hogy nagyon szeretek biciklizni és szívesen megyek hosszabb túrákra, sőt, a munkám miatt gyakran tartok kerékpáros idegenvezetést is a városba vagy a környékre érkezőknek. Mivel végre megjött a jó idő és lekerült a bringám a görgőről, a hétfői napot a bicajnak szenteltem. Azok kedvéért, akik nem tudják mi is a görgő, itt egy kis segítség: nagyon leegyszerűsítve, ezzel lehet kicsit profibb „szobabiciklizést” produkálni. A saját bringát be kell fogatni egy speciális állványba és indulhatnak az indoor gurulások a téli időszakban. Hétfőn megnyitottam a magam kis bicajos szezonját. A városban jó kis kerékpárutak vannak – igaz, a sétány most „elaknásított” terep- és a közelben megannyi szép hely, ahová érdemes elgurulni. Hála Istennek rajtam kívül sokan szeretik még ezt a sportot és egyesületünk is van a városban (Balaton-Party Kerékpáros Eegyesület), amelynek komoly versenyző tagjai is vannak.

KEDD:

Kedden reggel a Horváth Mihály utcában, Rummel Petránál indítottam a napot egy jó kis X Body edzéssel. Ahogy beléptem, egyből megtetszett a hely, mert Petra nagyon lendületes, fiatalos dizájnt adott az edzőteremnek. Maga az edzés kb.fél óra volt, de az elektromos izomstimulációs edzés megdolgoztatott minden izomcsoportot. Kezdésként be kellett öltöznöm egy speciális ruhába, amit Petra biztosít az edzéshez – egyből robotzsaru érzésem lett. Miközben a fifikásnál fifikásabb gyakorlatokat végeztem, Petra elmesélte, hogy régi álma vált valóra, amikor elvégezte a Fitness Company képzését, és sok-sok szerencsés egybeesésnek köszönheti, hogy elindíthatta saját vállalkozását. Azért az X Body mellett döntött, mert amellett, hogy sokoldalú, személyre szabott edzést lehet tartani, ez kíméli az ízületeket és a sérülések utáni felépülésben (akár profi sportolók esetében is) szuperül lehet használni. Nagyon tetszik Petra hozzáállása és szemlélete, az, ahogy a mindennapokban, az edzéseken kívül is tanácsokkal látja el a vendégeit. Most is egy képzésen vesz részt és bizton állíthatom, nagyon izgalmas tervei vannak a jövőre nézve! Kellemesen elfáradtam és a Petrához járó füredi kézisekről és egy TV-s felvételről is beszélgetve úgy elszaladt az idő, hogy csak na. Az edzés után lehetőség van zuhanyozni és kaptam egy pezsgőtablettás itókát is, ami bevallom, igazán jól esett. Jó szívvel ajánlom ezt az edzésformát mindenkinek! Keressétek a Facebookon vagy kövessétek az Instagramon a The Private Gym By Petra-t!

SZERDA:

A szerdai napom nem volt semmi, két edzést is választottam erre a napra. Reggel Helmeczi Zsuzsi ÖRÖM-edzésén vettem részt a Tamás-hegyen. Igaz, a szél megpróbálta az arcunkra fagyasztani a mosolyt, de nem hagytuk. Zsuzsi nagyon kreatívan, a terep adottságait, lehetőségeit kihasználva állította össze az edzést.

Ahogy később mesélte, sokszor késő estig is agyal, tervezget egy-egy alkalmat. Ezt nagyon jól tervezte meg, mert nevéhez méltóan örömöt okozott: sokat nevettünk és közben a város gyönyörű képe tárult elénk. Ha nem a szabadban tart edzést, akkor Arácson lehet hozzá bejelentkezni a Happy Body Fitness valamelyik edzésére. Gyerekkora óta sportol és az aerobic és a balett fontos szerepet tölt be az életében. A régi Bem iskolában tanított, majd lányai születése után a sors úgy alakította életét, hogy megálmodhatta, majd 2010-ben megnyitotta első mozgásstúdióját, amelyből 2016-ban „költözött át” a jelenlegi, jóval nagyobb és minden igényt kielégítő saját fitness termébe. Minden korosztálynak kínálnak edzéseket, a kicsiknek szóló Katica tornától egészen a step, trx és köredzéseken át a senior tornáig. Zsuzsi három kislány boldog anyukája és bár nem könnyű 3 gyerek mellett helyt állni, azt mondja, férje támogatása és a hozzá járó vendégek sok erőt adnak neki. Látszik rajta, hogy imádja a munkáját. Azt mondja, boldog, hogy tehet az emberek egészségéért, fittségéért. Jobbá teheti az életüket és ez hatalmas motiváció számára.

Este Hütter Viki TRX+ órájára látogattam el és a Happy Body Fitness névhez hűen egy mosolygós, vidám hölgy fogadott. Vikit megpillantva kevesen hinnék el, hogy a sportos, karcsú edző 4 gyermek büszke anyukája és a legkisebb családtag épp most egy esztendős. Bevallom őszintén, az előző napok edzései és a reggeli „örömködés” után, nem volt őszinte a mosoly az arcomon, amikor az esti edzésre megérkeztem, de Viki lendülete, mosolygása és változatos órája még a fájdalmamat is feledtette. A kezdés előtt beszélgettünk és megtudtam, hogy az aerobic és a főiskola különös kapcsot és egy hosszú, tartós barátságot adott Vikinek és Zsuzsinak. Jó látni, hogy ők ketten ennyire megértik és támogatják egymást; talán ettől is olyan különleges itt a légkör. Igaz, az ízléses, tündéri dekoráció és a finom részletek önmagukban is hangulatos hellyé teszik a Happy Body-t. A 60 perc alatt a TRX mellett egyéb eszközöket és klasszikus alakformáló gyakorlatokat is bevetett Viki, innen jön az edzés neve is. Az izomláz és a jókedv garantált és Viki gyakorló anyaként, nem a levegőbe beszélve azt üzeni minden kisgyerekes anyukának, hogy húzzák fel a sportcipőt, a melegítőgatyót és heti legalább 1 órára szakadjanak ki otthonról és töltsék fel az energiaraktárakat, hogy a gyerek újra egy mosolygós és türelmes anyukát kapjon vissza.

A Happy Body Fitness szintén elérhető a Facebookon, keressétek őket és válogassatok a sok-sok óratípus közül!

CSÜTÖRTÖK:

No, reggel már éreztem, hogy a „mikrobissá” átalakult, izomláztól formált mozgáskultúrám estére fogja elérni a csúcsot és bizony nem tévedtem, mert a hét egyik legkeményebb edzésére került sor csütörtök este. Hadi Dóri TRX órájára jelentkeztem be a lakótelepen található edzőterembe. Amikor megérkeztem, még tartott a spinning a kisteremben, de már kezdtek gyülekezni a TRX-esek. Dóri a kivétel a hét edzőit tekintve, mert nem sportos vonalon indult, sőt, az iskolában inkább megutáltatták vele a „tesit”, az iskola után az idegenforgalmat választotta hivatásaként. Felnőttként kezdett el Hot Iron edzésekre járni és már az elején felfigyelt rá az edzője, mert kitűnt a többiek közül. A Hot Ironos időszakot első babájának érkezése félbeszakította, de a TRX edzésekkel egészen a 7. hónapig folytatta a sportot. Kisfia megszületése után ismét rendszeresen járt edzeni és spinning edzője, Tarnai Zsuzsi bíztatására (is) jelentkezett a Pannon Egyetem sportedző szakára. Később elvégezett több tanfolyamot is és egy váratlan fordulatnak köszönhetően átvette a korábban Füred Fitness, nemsokára pedig GymBeam Fitness néven működő termet. Dóri nem kispályázik, kislányával a szíve alatt végezte el a spinning tanfolyamot és sok terve van a most már az ő nevével fémjelzett GymBeam-ben is. Edzőtársaival együtt egyre bővülő edzéskínálattal várják a sportolni vágyókat.

Ha részletekre is kíváncsi vagy, irány a Facebook-oldaluk!

Estére minden túlzás nélkül, nem tudtam felemelni a karomat sem az izomláztól. De bitang jó érzés volt, hogy tetőtől talpig megdolgoztattam magam. Égett a zsír és most fizettem meg minden nasiért, sütiért és habzsi-dőzsiért. És akkor még halványlila gőzöm és elképzelésem sem volt róla, hogy pénteken és szombaton hogyan leszek képes majd az utolsó két edzést teljesíteni. Aludtam rá egyet…

PÉNTEK:

Péntek reggel dafke bicajjal gurultam le a sportcsarnokba a következő edzésre, amit Szöllőskei Krisztián tartott. Nem tagadom, a TRX a szívem csücske, úgyhogy egy újabb ilyen órára neveztem be. No, amikor a legelső alkalommal láttam Krisztiánt, éreztem, hogy nem „kispályás” edzővel van dolgom. Aki ismer, tudja, hogy egy talajmenti fagy komoly életveszélyt jelent, mert a tornasor vége felé kapok csak helyet, de Krisztián mellett aztán igazán eltörpültem (amit képekkel is tudok bizonyítani). Tartottam is tőle, hogy a komoly sport múlttal rendelkező Krisznél majd mennyire bírom az iramot. Kipróbálta magát úszásban, kalapácsvetésben, Kyokushin karatéban (amit csak leírni tudok, kimondani nem is próbálom), Thai-boxban és kézilabdában. Ezek közül többől amatőr, majd profi versenyeken vett részt, többnyire előkelő helyezésekkel. Sportos múltjából indulva rekreációs szervezést tanult és több oktatói képzést is elvégzett. Funkcionális tréninget (ez a TRX becsületes neve egyébként) 2015 májusától tart Balatonfüreden a sportcsarnokban. No, Anikó, gatyafelkötés! Ééééééés, jött a kellemes meglepetés, mert egy nyugodt, kiegyensúlyozott és jó hangulatú órán vehettem részt. Jó volt hallani azt is, hogy mi mit mozgat meg, miközben épp halni készültem, de aztán a vidám edzőtársak, a jól felépített óra és a koncentráció átsegítettek a 60-percen. Nagyon jól esett, csak ajánlani tudom mindenkinek! Információ-éhségeteket a Facebookon csillapíthatjátok ismét: Krisz Training -TRX

SZOMBAT:

Nem tudtam, hogy mire számítsak, amikor Tanai Gerdához igyekeztem edzésre szombaton délelőtt. A tavaly áprilisban megnyílt Fit Life Power Plate stúdióban egy végtelenül kedves és türelmes lány, Gerda fogadott. Aki először megpillantja a törékeny edzőt, nem is gondolná róla, hogy 8 év cselgáncsozás van a háta mögött, viszont könnyen elhiszi, hogy latin amerikai táncokkal is foglalkozott, szintén komoly hazai és nemzetközi versenyeken szerepelve. A Power Plate-tel az egyetem alatt ismerkedett meg és ez a 3 dimenziós orvostechnikai edzőeszköz (hű, de hivatalosan hangzik) egyből új dimenziókat nyitott számára. A strapás egyetemi vizsgaidőszakok alatt ő maga is tapasztalta, hogy milyen hatékony a 30-perces edzés az eszközzel. Tulajdonképpen csak a fantázia szab határt annak, hogy az edzőgépet milyen más kiegészítőkkel használhatjuk. Én kaptam labdás, súlyzós és TRX-es feladatokat is. Csak 30 perc volt, de úgy számoltam vissza az 1-perces blokkokban a másodperceket, mintha az életemért küzdöttem volna. Nagyon hatékonynak találtam én is az edzést és mivel egyszerre csak 2 fő edz, így nem is kellett izgulnom amiatt, hogy másokhoz tudok-e igazodni. Nagyon szimpatikus volt Gerda bíztatása, pozitív hozzáállása; megmelengette a szívemet egy olyan edzőt látni, aki a feladatsorok mellett még a vendégek gyerekére is tud figyelmet szentelni. Olyan türelemmel magyarázta, hogy mi mire való, hogy én tanárként is megemelem a képletes kalapom előtte. Az edzőterem egyébként gyerekbarát, külön kis játszósarok van, így nem csak a 30-perces edzések miatt népszerű a terem az anyukák körében. De uraim, önöket is szívesen látják a Fit Life-ban. Aki nem hiszi, járjon utána a Fit Life Power Plate Személyi edző Stúdió Facebook oldalán vagy a Mérleg utcában, személyesen!

Drága edzőim, köszönöm nektek a sok kedvességet, nyitottságot és őszintén mondom, le a kalappal előttetek! Kívánom, hogy a jövőben is sok ilyen vidám, profi órán vehessek részt veletek/nálatok! Remélem, mások is kedvet kapnak majd hozzá, hogy ellátogassanak egy órátokra vagy akár rendszeres vendégeitekké váljanak!

Egy ilyen sportos hét után, azt hiszem, a következő blogban valami harapnivaló után nézek majd! Addig is az erő legyen veletek!


409 megtekintés0 hozzászólás