Keresés
  • Németh Anikó

Hello, Csillagom!


A múltkori cipő-kalandom után a napsütéses időben egy kis kerülővel sétáltam haza és az Arany Csillag mellett vitt el az utam. Kicsit megálltam, és arra gondoltam, ez az épület lesz a következő a sorban, amiről majd írok.

Miután hazaértem, elkezdtem kutatni régi fotók után. Az Arany Csillagról én a „hoteles” időből is őrzök emlékeket. Az én Szakács Tamás ex-szomszédom anyukája, Éva ott dolgozott és emlékszem, jó párszor lemehettem vele a „Csillagba”. Gyerekszemmel olyan hosszúnak tűntek akkor a folyosók és óriásinak az épület. Azt hittem ötévesen, hogy ez a hely maga a mennyország: lehetett bújócskázni az emeleteken és mielőtt indultunk haza, sokszor átmentünk a Kiserdőbe a játszótérre, vagy épp a Csillaggal szemben lakó bácsihoz, aki mákos fagyit árult. Jó ég, azóta mennyi különleges fagyi készül, de akkor az igazi kuriózum volt.

Az évek múltával a Csillag fénye kicsit megkopott, később társasházzá alakult és sok minden megváltozott. A 80-as években a méltán híres Bergmann Cukrászda helyén még a hotel étterme volt, ahol az én Bukta nagybátyám esküvőjét is tartották. Ezen akkor is sokszor elméláztam, mikor Kárpáti Marcsi mostani kozmetikája helyén még egy butik állott és én nyári munkám közben ott próbáltam minél több textilt eladni a gyanútlan járókelőknek. Szerettem ott lenni, mert ha épp nem voltak vevők, rögtön nosztalgiázni kezdtem vagy a főút forgalmát néztem. Ha épp az Arany Csillag Pizzériában is szusszantak egyet a dolgozók, akkor a konyha hátsó bejáratánál beszélgettünk kicsit.

No, de most vissza a jelenbe! Pestről hazaköltözve igazából három dolgot kapcsoltam össze az épülettel: egy albérletet, ami aztán évekre meghatározó volt az életemben, Rubi barátnőm Speedfitness edzőtermét és az optikát. Ez utóbbi azért volt fontos igazán, mert sajna igazi vakegér vagyok, mert a szemüvegemet eleinte csak hajpántnak használtam. Aztán szépen lassan a -0,25-től eljutottam a -4,5 dioptriáig. Neeee, hallom a kommenteket és a rosszallást. Igen, annak idején inkább cikinek tartottam a szemüveget, talán azért, mert nem voltak olyan divatos keretek, mint ma, csak a remek SZTK-verziók.

Pesten megvolt az „optikám”, aztán sokáig Veszprémbe jártam, majd egy véletlennek, meg egy sétának köszönhetően már az „optikám” is füredi. Elvarázsolt kiránylány üzemmódban sétáltam épp, amikor Freund Böbe rám köszönt az utcán. Megálltunk, beszélgettünk, mert bizony az általános iskola óta nem találkoztunk. Jöttek a szokásos kérdések és felcsillant a szemem, mikor mondta, hogy egy optikában dolgozik. Hahaaaaa, épp új szemüvegre és kontaklencse-folyadékra volt szükségem, úgyhogy hamarosan meg is látogattam az üzletben. Ebből aztán „tartós kapcsolat” lett és amikor megnyílt a TimEx Optika, követtem az új üzletbe is.

Gondoltam egyet és bementem az optikába valamelyik nap, mert olvastam a hirdetésükben, hogy a tavasz érkezésével együtt megérkeztek az újdonságok is. A napszemüvegeik most 20% kedvezménnyel, fényre sötétedő szemüveglencséik pedig 30% kedvezménnyel kaphatóak. Azt hiszem, nem kell sokat győzködni egy nőt sem, ha napszemüveget vagy csinos kiegészítőket lehet próbálgatni.

Összekötöttem a kellemeset a hasznossal és a próbálgatás közben beszélgettem Fejesné Balika Timivel, a TimEx tulajdonosával és Böbével, aki optikusként lassan 15 éve dolgozik együtt Timivel. Ottjártamkor épp Móni, az optometrista fogadta az időpontra bejelentkezett vendégeket.

Tetszik, hogy mindig megújulnak, mindig valamin törik a fejüket. Most is elárultak néhány részletet az új tervekről, de megígértem, hogy tartom a számat. Kövessétek őket a Facebookon és ti is megtudhatjátok hamarosan, hogy mik lesznek a legújabb TimEx-es meglepetések!

Addig is itt egy kis kedvcsináló képekben! Még töröm a fejem, hogy melyik keretet válasszam. Ti mit gondoltok? Folyt.köv.


371 megtekintés0 hozzászólás