Keresés
  • Németh Anikó

Tutto Bene


A múltkori bejegyzésben tettem egy ígéretet: azt mondtam, megmutatom azt a cipőboltot, ami feledteti az egykori Maraton hiányát. Ez a Tutto Bene Scarpe a Silver-udvarban. Kérek mindenkit, aki a téma komolyságát és fontosságát megkérdőjelezi, hogy vessen egy pillantást az alábbi képre!

Azok, akik csak nem régóta járnak Füredre, lehet, hogy nem is tudják, hogy a partnak ez a része micsoda metamorfózison ment át.

Az én gyerekkoromban két hangár állt ott, sőt, az évek alatt a hangár duó is sokszor kapott új funkciót. Az épületek mögött próbáltam mindig bekukucskálni a kikötői részbe, azt gyerekfejjel hihetetlenül kalandos helynek gondoltam – lehet, hogy egyébként nem is tévedtem nagyot. Arra emlékszem, hogy az egyik monstrumban sokáig diszkont működött, és hogy ott lehetett kapni Tisza cipőt is, ami akkor sem volt kutya, de a márka néhány éve reneszánszát éli.

Aztán egyszer csak „eltűntek” a hangárok, lett a helyükön murvás „bódéváros”, ami miatt sokan forrongtak. Elképzelni is nehéz, hogy a mostani csilli-villi üzletek, vendéglátóhelyek és a hotel helyén régen kolbászsütők, bazár és piac volt. Aki most betér ide „gyomorsímogatásra” vagy éppen az üzletekben vásárol a legnagyobb márkákból, nem biztos, hogy annak idején a hófehér murvapúderen is végigszteppelt volna. No, most végigverekedve magam a parti mélygarázs-építés felfordulásán nagyjából megkaptam azt az érzést, amit a murvás parkoló is adott anno.

A Silver-udvarba lépve azonban egy teljesen más látvány fogadott: nyugalom, kellemes madárcsicsergős, napsütéses kép, és a nyári tömeg helyett csak pár ember sétált – ezt nem is nagyon bántam.

Célirányosan mentem, még az udvar bejárata melletti, országos aranyéremmel is büszkélkedő Korzó fagyizó sem tudott eltéríteni!

Az a jelenet jutott eszembe a Szex és New York egyik részéből a Tutto Bene Scarpe-ba belépve, amikor Carrey azt mondja: „Biztosan meghaltam és a cipő mennyországba kerültem!”

Kicsit úgy éreztem magam, mint amikor egy gyerek beszabadul egy játék- vagy édességboltba. Először azt sem tudtam, hogy hová nézzek, mert annyi szín, annyi gyönyörű cipő, táska és kiegészítő van mindkét üzletben. A Tutto #1-ben Viki fogadott és örültem, hogy olyan kedves, türelmes eladóval találkoztam, aki hagyott bogarászni. Ez valóban olyan üzlet, ahol az ember órákat is eltölthet, mire mindent felfedez. Gondolom, most minden férfi megrettent… De aggodalomra semmi ok, mert amíg a nők nézelődnek, itt bizony a férfiak is találhatnak maguknak lábbelit és bebizonyíthatják, hogy a Balaton lábbelik terén rég nem említhető egy lapon a zokni-szandál kombóval!

A Tutto Bene Scarpe 2-ben Bea, a füredi üzletek vezetője várt, vele beszélgettem és sok újdonságot is megmutatott nekem. Volt, ami annyira „új”, hogy akkor hozta meg a szállító, amikor beléptem az üzletbe.

A beszélgetés és nézelődés közben nem hagyhattam ki a próbálgatást és még egy kis móka is belefért; Beával igazán repült az idő! Egész más úgy válogatni és vásárolni, hogy közben kellemes zene szól (nem a plázák üvöltő tamtam zenéje) és az eladó barátságos, segítőkész.

Nem csak az üzlet egyik szlogenje mondja, mi is egyet értettünk abban, hogy „a divat múlandó, a stílus örök”. Legyen szó sportos vagy elegáns, női vagy férfi lábbeliről, táskáról vagy kiegészítőről.

Az egészben pedig az a legjobb, hogy mindig van valamilyen akció vagy meglepetés, így aztán érdemes időről időre visszatérni. Sőt! Beától ma megtudtam, hogy a szombathelyi Primo Valerio, a hévizi Trend Cipő, valamint a keszthelyi Tutto Bene Scarpe és Trend Cipő mellett újabb üzlettel bővült a „csapat”: már az új hévizi Tutto Bene boltban is lehet cipővadászatot tartani!

...nyugalom, nem megyek "világgá", maradok Füreden, mert még annyi mindenről kell írnom!


756 megtekintés0 hozzászólás