Keresés
  • Németh Anikó

Aki kíváncsi...(2.rész)


Ma reggel egy kicsit tovább álltam a fürdőszobai tükör előtt, mert próbáltam kifürkészni, hogy már megjelentek-e az első "kíváncsiság-rácok" az arcomon... ;-)

No, de komoly(abb)ra fordítva a szót...ott tartottam, vagyis az előző bejegyzést úgy zártam, hogy azért a vasárnapi programot nem bíztam a véletlenre és bejelentkeztem egy segway-ezésre. Aki ismer, tudja, hogy imádok új dolgokat kipróbálni, (ugyan még csak csomagként) szeretek motorozni, a bringázásról nem is beszélve. Arról sem kellett sokáig győzködnie az én Sushi (becsületes nevén Vendriczki Róbert) barátomnak, hogy próbáljuk ki a sárkányrepülőzést a Mátrában. Ezek után igazán kíváncsian vártam, hogy milyen lesz a "gurigázás".

Aki volt már kalandparkban vagy kipróbált valamilyen "veszélyes üzemet", tudja, hogy minden kaland előtt jön egy kis fejtágítás. Ez kissé kisarkítva az, amikor kb.15 perc alatt kell egy egész munkavédelmi és biztonságtechnikai tanfolyamot lezavarni úgy, hogy a delikvens többé-kevésbé képes legyen veszélytelenül végignyomni egy programot.

Azt hiszem, őrült nagy szerencse, hogy Vanó Gábor, a HSB (Hightech Sportok Bázisa) füredi bázisvezetője, mert a maga közvetlen, laza stílusával gyorsan, emészthetően, de mégis alaposan mondta el nekem pár percben, hogy mire is számítsak és mit kell tudni a "gurigáról" (nekem csak az marad...)

Bukósisak a fejre, teknősbéka fokozat bekapcs a segway-en és már próbálgatom is, hogy milyen előre-hátra gurulni. Nem szépítem, először kétszer meggondoltam, hogy merre, mennyit és milyet is mozdulok. Pár perccel később - ugyan még nem teljesen magabiztos ábrázattal- már kanyarodtam is. Egy idő után annyira belefeledkeztem, hogy már csak az hiányzott, hogy elkezdjek brümmögni hozzá, mint a kisfiúk, mikor matchbox-szal játszanak.

Tudjátok, van az a pont, amikor már kezd őszinte lenni a mosoly az ember lányának az arcán és úgy érzi, "IGEN, MEGCSINÁLTAM!" és nem akkor jött Gábor, hogy akkor most álljunk félre egy kicsit, mert kapcsolgat valamit?! Basszus, teknősbéka törölve, sebesség-leszabályozás (mini max-ról) kikapcs. De igazából egészen addig volt csak egy kis extra izgalom, míg meg nem mutatta a guriga-mágus, hogy hogyan kell speckón fékezni, meg szlalomozni. Az előbbi biztonságérzetet, az utóbbi bitang jó lendületet adott.

Ha nem egy ilyen esős, szomorú vasárnap lett volna, el lehetett volna menni egy nagyobb körre is, de elsőre azért ez a kis tekergés is nagyon jó móka volt!

Azokat, akik az esős-kelős képeket várták, ki kell ábrándítanom. Ha figyel az ember, a segway abszolút biztonságos és nem törli fel a dekorkövet senki.

Gyerekkoromban sosem gondoltam volna, hogy egyszer majd ilyen Hold-járón fogok robogni, de nagyon nagy élmény volt! El tudom képzelni, hogy milyen jó lehet, egy Koloska- vagy Berzsenyi-kút túrát megtenni segway-en! Igazából idegenvezető szemmel is jó ötletnek tartom, mert rövid idő alatt sok mindent fel lehet fedezni, meg lehet nézni a városban, ráadásul rövid ideig még valami jedi lovag-érzés is csiklandozza az embert belülről. ;-)

No, akkor az erő legyen veletek és figyeljétek a következő bejegyzést is, mert ígérem, az is tartogat majd valami különlegességet!


108 megtekintés0 hozzászólás