Keresés
  • Németh Anikó

Aki kíváncsi...(1.rész)


Azt mondják, aki kíváncsi, hamar megöregszik. Egye fene, ezt is vállalom, ha olyan jó élményeket és vidám napo(ka)t kapok cserébe a ráncokért, mint ma.

Azt írtam a múltkor, hogy ideje benézni az ötvöshöz, ha már az Óra-Ékszert emlegettem. De nem lehet csak úgy "nekiszaladni" a dolognak; ha lúd, legyen kövér! Szóval, a mai napot megterveztem fejben és persze semmi sem úgy alakult, ahogyan én azt kigondoltam reggel. Sokkal jobban sikerült minden!

Azt hiszem, függő lettem, így a napot egy süti-latte duóval és egy jó beszélgetéssel kezdtem. Igen, a Kedvesben. A reggeli után egy-két elintéznivaló vargabetűt tett

a napomba, de a déli harangszó után újra nyakamba vettem a várost. Neve elhallgatását kérő "tettestársnőmmel" a bőrünkön éreztük "Az eső és én"-t... (kellett annyit emlegetnem múltkor), de ez sem tántorított el minket. Őrült nagy szerencse, hogy márciusban támadt az a remek ötletem, hogy autóval gurulok le a partig, mert így a Zsigmond utcában még ingyen tudtam leparkolni hűséges társamat, a kis fehér autót, Henit. Nos, valljuk be őszintén, a parkolás az év más időszakában a városnak nem csak ezen a részén problémás (de erről majd egy későbbi bejegyzésben még írok, mert ez a téma megér egy misét...).

Alig tettünk néhány lépést és hagytuk el a Kredencet és a Kedvest, amikor egy újabb "nyitott ajtót" találtam. Tudjátok milyen az, amikor egy ajtó vagy ablak félig nyitva van, de igazán nem látni be: nos, akkor kezd az ember csillapíthatatlan vágyat érezni, hogy benézzen, bemenjen. Tény, nem ékszerbolt volt, de egy kinccsel felér, amit ott találtam! Kérem szépen, ez a hely a Morzsa. Egyszerűen éhes voltam és szerettem volna egy jót enni. Igaz, először aggódtam, hogy a hamburger ezer variációja lesz csak az étlapon,

de végül megnyugodtam, mert a hamburger mellett a magam fajta kis "anti-hambisnak" is jutott finom falat. De még milyen finom!? Persze, most minden valamirevaló gasztroblogger beszúrna ide egy képet. No, én jóízűen megettem az ebédet, utána jutott csak eszembe, hogy erről aztán nem készült kép. Szóval, aki nem hisz nekem (kép nélkül), menjen és próbálja ki maga is, hogy milyen is egy Morzsa-ebéd!

Talán az is különlegessé tette az ebédet, hogy Andrással, a Morzsa "urával" nagyon jót beszélgetettünk közben és hogy a velünk éppen egy időben ott ebédelő vendégekkel a '90-es évek mafialeszámolásaiig is elkalandoztunk. Lassan már meg sem lepődöm, hogy ebben az utcában ilyenek történnek / történtek... A napi rendes időugrás is megvolt.

No, a meglepetés-ebéd után hihetetlen lendülettel indultunk tovább, de pár lépés után azt hittem, elsírom magam: megint csak az üvegen keresztül tudtam bekukucskálni az ékszerboltba, mint eddig annyiszor, mert nem volt nyitva. Miért kínozzák így az ember lányát??? Mint a Mátyás-mesében: láttam is valamit, meg nem is. Első fokú hiszti hangulatban sétáltunk tovább.

Mire elértünk a Vakondtúrás térig (alias Gyógytér), azért már kicsit jobb kedvem lett. Titkos tettestársammal arról a virág- és ajándékboltról beszélgettünk, ami a Horváth-házzal szemben, a sarkon állt minden feledékeny beteglátogató és a part felé sétáló kisgyerek örömére. Te jó ég, annak a hullámlemez bódénak az oldalán csüngve is mennyit magyaráztam a szüleimnek, hogy mi az a 4685935 dolog, amit mindenképpen meg kellene onnan kapnom, kezdve a buborékfújóval, meg a golyórágóval, ami ugye arról volt híres, hogy minden valamire való gyerek legalább 20 darabot be tudott nyomni belőle egyszerre a szájába.

A '80-as évekből újra vissza 2017-be...

Azért nem bíztam mindent a véletlenre, gondoltam, egyszer élünk, kihasználom, hogy a Hightech Sportok Bázisának Füreden is van egy kis bázisa és "gurulok" egyet, kipróbálom, hogy milyen segway-ezni.

Ha kíváncsiak vagytok a részletekre, meg arra, hogy estem-keltem-e, akkor figyeljétek a következő bejegyzést, mert biza, az erről (is) fog szólni!


264 megtekintés0 hozzászólás